AllatRa Pattern Tape
Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Everyone is in charge of the future of humanity

АЛЛАТРА

КРЕАТИВНО ОПШТЕСТВО

МЕЃУНАРОДЕН ПРОЕКТ
МЈД „АЛЛАТРА“

#ALLATRAUNITES
Меѓународна видео конференција со нов формат

Единствена меѓународна онлајн конференција
„КРЕАТИВНО ОПШТЕСТВО. ЗА ШТО МЕЧТАЕА ПРОРОЦИТЕ“

20 март 2021 година | 16.00 ч GMT+1
Вие сте тој што може да го промемени светот.
Време е!
Она што денес му се случува на светот е резултат на консумеристичкиот формат на општеството.За да преживее нашето човештво, потребен ни е нов формат на општество - КРЕАТИВНО!
КРЕАТИВНО ОПШТЕСТВО
е таа заедничка цел околу која се обединуваат луѓето од целиот свет. Тоа е нов вектор на развој, што е вистинско решение за нашата цивилизација сега.
Која или кој е причината за сите војни и судири во нашето општество?
Моќ или Љубов: што оставиле пророците?
Како Пророците го гледале светот на иднината? Кои беа нивните предвидувања за Крајот на времето: индиции за модерноста или пресуда?
За што сонувале Пророците? Што е Креативно Општество и како да се изгради?
Каква улога има фазата на информирање во формирањето на Креативното општество што е можно побрзо?
Што можете да направите за вие,за вашето семејство, децата и следните генерации да живеат во општество достојно за Човек?
Ајде заедно, како целото човештво, да најдеме одговор на овие прашања.
Само ние самите, луѓето, можеме да го оживееме Креативното општество. Сега е важно секој жител на планетата да научи за оваа обединувачка идеја. Промените започнуваат со нас и со информациите што ги споделуваме едни со други.
Бидете во тек со најновите новости и настани
- 1 -
Предплатeтe се на АЛЛАТРА ТВ Јутјуб каналот и кликни на „ѕвончето“
- 2 -
Претплатете се на нашиот Телеграм канал за да бидете известени за релевантните / ажурирани настани
Creative society Logo with ALLATRA ornament
Написот „Основите на Kеативното Oпштество и фазите на неговото градење“ содржи информации од разговорот со Игор Михајлович Данилов, каде тој изрази 8 Oснови на Kеативното Oпштество и фазите на неговото градење.
Прочитај
Мислења на луѓе ширум светот за креативното општество

За движењето на АЛЛАТРА

Меѓународното Јавно Движење АЛЛАТРА е светска асоцијација на социјално активни луѓе ширум светот, обиденеити со заедничка иницијатива во изградба на креативно општество. Глобална заедница на истоумни луѓе кој, спроведуваат информациони кретивни, научни и социјално значајни проекти од различни држави во светот.

Благодарениа не движачките активности во АЛЛАТРА условите се креирани во општество кое придонесува за подобрување на ефектот помеѓу интеркултурниот дијалог и воспоставување на блиска врска во комуникација помеѓy луѓето и засилување на универзалната основа на вредностите кои не обединуват сите нас.

Луѓето кој учествуваат во МЈД АЛЛАТРА на основа на волонтер, во нивното слободно време го развиваат нивниот креативен потенцијал, стекнуваат голем број на пријатели од светот и ја исполнуват нивната природна човечка потреба за придонес во општеството.

АЛЛАТРА како најбитно се самите луѓе. Луѓе од различни сфери на активности,со различни интереси, националност ,признанија, социјален статус, кои активно комуницираат едни со други, кои ја чувствуваат аспирацијата да го направат светот подобро место, почнувајки од себеси.

Секој може да учествува во оваа меѓународна креативна иницијатива!